Graviditet och Foglossning

Under graviditeten bildas ett hormon som kallas Relaxin. En av hormonets funktioner är att luckra upp leder och fogar i bäckenet så att förlossningskanalen kan öppna sig på ett bra sätt under förlossningen. Detta kan tyvärr ibland leda till en funktionsstörning i en bäckenled eller led i nedre ländryggen. Ju längre graviditeten fortskrider ju mer ökar dessutom belastningen på ryggen p.g.a. av ökad vikt och svank och detta ökar i sin tur risken för problem i ländryggen.

En del kan fråga sig varför man får problem med ryggen då man är gravid, då kvinnor är skapta för att vara gravida. Som svar till detta så har man sett att vår västerländska livsstil som vi har i dag innebär att många inte får nog med träning och styrka i den stödjande muskulaturen. Många kan ha en dålig hållning, sitter mycket i bil, framför TV/dator och/eller är överviktiga.

Att behandlas av en kiropraktor under graviditeten med hjälp av mjuk och specifik behandling framtagen speciellt för den gravida kvinnan, är både säkert och bekvämt. Behandlingen får nerverna och lederna att röra sig bättre och på ett korrekt sätt. Behandlingen fokuserar även på ligament och vävnad runt bäckenet för att tillgodogöra barnet allt tillgängligt utrymme och finna bästa position inför förlossningen. Snedställning och obalans i bäckenet kan leda till att barnet lägger sig fel vilket ger en svårare förlossning och kan öka risken för medicinska ingrepp.

tjänster
Specialister

Dr Kenneth Bramberg

DC., MCsc (paediatrics), Dr of Chiropractic, neuro-muskulo-skeletal specialist

Olivia Bramberg

Mchiro, Dr of Chiropractic, Neuro-muskulo-skeletal specialist

Jay Stutter

AT Mchiro, Dr of Chiropractic, Neuro-muskulo-skeletal specialist
TOP