Besvär i armar och ben samt ischias

Arm- och bensmärta kan komma från problem i ryggraden eller från själva leden (armbåge, knä etc.). Anledningen till att problemen kan komma från ryggraden är att nerverna till våra armar och ben kommer via ryggraden, och en irritation på nerven kan upplevas som smärta dit nerven går. Nervirritation kan även upplevas som domningar, stickningar, kraftlöshet eller nedsatt funktion.

  • Många leder, ledband, muskler och nerver är involverade i just det området där armen är förankrad till kroppen via axeln.
  •  Smärtan kan vara lokal men även visa sig som domningar eller stråla hela vägen från nacken ut i fingrarna.
  • Om smärtan till exempel finns i axeln är det inte säkert att det är axeln som är orsaken. Genom den grundliga undersökningen som kiropraktorn gör i alla relaterade områden fastställs orsaken och behandlingen kan sättas in på rätt ställe.
Ont i höft och ben:
  • Många leder, ledband, muskler och nerver är involverade i just det området där benet är förankrat till kroppen via bäckenet.
  • Vanliga symptom är ischias, domningar och svaghet. Det kan vara lokalt vidhöften/skinkan, ett knä eller stråla hela vägen från ländryggen genom benet och ut till tårna.
  • Det är inte alltid som orsaken till smärtan finns i smärtområdet. Till exempel kan ett problem med bäckenet ge smärta i ett helt fungerande knä men på
    grund av att bäckenet har gett en snedbelastning så känns smärta i knäet. Genom den grundliga undersökningen kan man hitta orsaken till smärtan och behandla den.
tjänster
Specialister

Dr Kenneth Bramberg

DC., MCsc (paediatrics), Dr of Chiropractic, neuro-muskulo-skeletal specialist

Olivia Bramberg

Mchiro, Dr of Chiropractic, Neuro-muskulo-skeletal specialist

Jay Stutter

AT Mchiro, Dr of Chiropractic, Neuro-muskulo-skeletal specialist
TOP