Besvär i armar och ben samt ischias

Arm- och bensmärta kan komma från problem i ryggraden eller från själva leden (armbåge, knä etc.). Anledningen till att problemen kan komma från ryggraden är att nerverna till våra armar och ben kommer via ryggraden, och en irritation på nerven kan upplevas som smärta dit nerven går. Nervirritation kan även upplevas som domningar, stickningar, kraftlöshet eller nedsatt funktion.

Påverkan på nerver i nacken och bröstryggen kan orsaka smärta i axeln, armbågen eller i handen. Symtom som ”musarm”, ”tennisarm” eller carpal tunnel-syndrom kan komma från lokala problem i armen, handen eller armbåge.

Ibland kan smärtan bero på att en disk mellan ryggradens kotor buktar ut och trycker mot nervrötterna. Detta benämner man som diskbråck.
Påverkan på nerver i ländryggen kan också orsaka smärta och domningar vidare ner i höften, låret, knäet, underbenet och ner till foten. Vanligast är ischias, en strålsmärta som ofta börjar i ryggen och går via skinkan ner i låret och ibland hela vägen ner till foten. På vår klinik i Luleå hjälper vi patienter som lider av ischias.

tjänster
Specialister

Dr Kenneth Bramberg

DC., MCsc (paediatrics), Dr of Chiropractic, neuro-muskulo-skeletal specialist

Olivia Bramberg

Mchiro, Dr of Chiropractic, Neuro-muskulo-skeletal specialist

Jay Stutter

AT Mchiro, Dr of Chiropractic, Neuro-muskulo-skeletal specialist
TOP